Home Opleidingen Jeugdopleidingen

Attentie: in het verleden kwam het soms voor dat een inschrijving bij ons niet aankwam. Als u het inschrijvingsformulier heeft verstuurd moet u twee mails van ons krijgen. De eerste is een automatische mail van onze server, de tweede is een persoonlijke mail van het inschrijfbureau. Deze laatste volgt binen een paar dagen na de inschrijving. Krijgt u één van deze mails niet, neem dan contact op met het Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

LET OP, DIT IS NOG INFORMATIE UIT 2017! In het voorjaar wordt de informatie voor 2018 geplaatst!
Voorjaar

Gewenning Optimist

Deze cursus stond vroeger bekend als de introductie- of kennismakingscursus. Het doel hiervan is om in één dag een goed beeld op te doen van het zeilen in een Optimist en meteen een basis te leggen voor de CWO-cursusweken in de zomervakantie. Men leert optuigen, knopen, peddelen en het hoe en waarom van een zeilboot. Aan het eind van de dag kunnen de cursisten onder begeleiding van de trainers een baantje varen. De cursus is inclusief lunch, gebruik van een zwemvest en boot. De animo voor deze cursus is groot dus schrijf je bijtijds in.
Aantal inschrijvingen: minimaal 6, maximaal 12; bij overintekening op wachtlijst of aanbod voor andere datum.  

Voorjaarstraining/Wedstrijdtraining

Voor kinderen die al een CWO-diploma hebben gehaald maar al een tijdje niet hebben gezeild of gewoon hun vaardigheden verder willen ophalen, is er in het voorjaar een aparte training. In vier dagen komt alles wat je geleerd hebt - en waarschijnlijk nog wel wat meer - weer helemaal terug. Speciale aandacht zal hierbij worden besteed aan wat je moet kunnen om zinvol een wedstrijd mee te varen. Hoe gaat zo'n start nou eigenlijk? Hoe kom je het snelste van de ene plek naar de andere? En hoe reageer ik op wat de andere zeilers doen?
Aantal inschrijvingen: minimaal 4, maximaal 7

Wedstrijdtheorie

Heb je je CWO 3 gehaald en lijkt het je leuk om aan wedstrijden mee te doen dan is deze cursus heel zinvol. Omgaan met je bootje kun je al, maar de beste tactieken om een wedstrijd te varen heb je waarschijnlijk nog niet in de vingers. In één avond vertellen we je alles wat je hiervoor moet weten.
Aantal inschrijvingen: minimaal 5, maximaal 20

Begeleiding motorboot bij jeugdzeilen/wedstrijden

Diverse ouders willen graag de kinderen begeleiden die zonder trainers in de Opties varen. Bijvoorbeeld op de vrije woensdagmiddagen. Speciaal voor die ouders organiseert de vereniging de training "Begeleiding motorboot bij jeugdzeilen/wedstrijden". U leert het vaarklaar maken, naar en bij een zeilboot varen, hulp verlenen en hoe de boot aan te leggen. 
 


Zomer

Weekcursus jeugdzeilen eenmans beginners

De beginnerscursussen zijn speciaal bedoeld voor de jeugd die nog moeten leren zeilen. In vijf dagen (tijdens de zomervakantie) leren de cursisten de grondbeginselen van het zeilen zoals het varen van koersen, overstag gaan, 

aanleggen, belangrijkste knopen en de regels op en om het water. Heb je nog nooit in een zeilboot gezeten dan is het zinvol om eerst de gewenningscursus te doen, maar ook zonder kun je probleemloos aan deze cursus deelnemen. De cursus duurt 5 dagen en is inclusief het cursusboek, lunch, gebruik van een boot en zwemvest. Tijdens de cursus kunnen de cursisten het CWO diploma Jeugdzeilen eenmans I (Jz-I) behalen. 

Weekcursus jeugdzeilen eenmans gevorderden

De gevorderdencursussen zijn bedoeld voor cursisten die reeds een beginnerscursus gevolgd hebben. Tijdens deze cursus wordt getracht de cursist nog beter te laten zeilen. Ook worden er al wat wedstrijd-technieken aangeleerd die de zeilprestaties kunnen verbeteren. De gevorderdencursus duurt 5 dagen. De cursus is inclusief lunch, gebruik van een boot en zwemvest. Tijdens de cursus kunnen de cursisten het CWO diploma Jeugd Zeilen II of III (Jz-II)/Jz-III) en/of de nog benodigde stempels voor Jz-I of Jz-II behalen (er mogen er op de vorderingenstaat niet meer dan 3 ontbreken).

Voor de cursussen geldt een minimumdeelname van 5 kinderen. 


Najaar

Opvolgtrainingen

Kinderen die in het bezit van van CWO I of II kunnen in het najaar gedurende vier cursusdagen hun vaardigheden verder uitbouwen met onze opvolgtraining.
Aantal inschrijvingen: minimaal 5, maximaal 15

Zwaardboot/kielboot CWO jeugdcursus

Als je CWO III eenmaal hebt gehaald kom je voor de vraag te staan: en wat nu? Je kunt er voor kiezen om nog een tijdje verder te varen in een Optimist, maar op een gegeven moment pas je daar niet meer in of wil je gewoon eens wat anders. Er zijn dan allerlei mogelijkheden. Je kunt verder varen in een eenmanszwaardboot zoals een Splash of een Laser. Je kunt ook doorgaan met een vriend of een vriendin in een tweemanszwaardboot zoals een Laser Pico, 420 en dergelijke. Je kunt het ook nog gezelliger maken en overstappen naar een kielboot. Dat vaart heel anders dan een zwaardboot en je kunt er gezellig met een groepje vrienden of vriendinnen in varen. Of met je ouders of andere volwassenen! Wat je ook kiest, in vijf avonden kun je het volgende CWO-diploma halen: zwaardboot eenmans, zwaardboot tweemans of kielboot.
Aantal inschrijvingen: minimaal 4, maximaal 6
 


Wat wel en niet meenemen bij een cursus?

Wel:

  • Minstens twee volledige sets droge kleren extra bij zich hebben.
  • Verder is een handdoek noodzakelijk.
  • Afhankelijk van het weer verdient het aanbeveling om een regenpak of andere wind/water dichte kleding of juist zonnebrand creme mee te geven.
  • Ook een simpele zonnebril (met touwtje) kan zijn diensten bewijzen tijdens zonnige dagen. Water weerkaatst zonlicht waardoor men in veel gevallen een dubbele dosis zonlicht te verwerken krijgt. Op het water kan men in een paar uur ongemerkt lelijk verbranden.

Niet:

  • Laarzen kunnen thuis blijven. Deze mogen absoluut NIET gedragen worden. Sportschoenen zijn het beste.
  • Slecht humeur.
  • Een zwemvest wordt door de trainers aan de cursisten uitgereikt. Alle cursisten moeten uiteraard minimaal zwemdiploma A in hun bezit hebben.

Cursusdata seizoen 2017

Soort cursus

Data


Gewenning Optimist (begint om 10:00 uur)
 
17 of 24 of 25 juni
€ 30 p.d.
24/25 juni op wachtlijst

Voorjaars/wedstrijdtraining (alleen leden en aspirant-leden)

  7 mei, 14 mei, 21 mei en 28 mei 

 


Wedstrijdtheorie (van 18:30 tot 20:30) 
 
nader te bepalen
Begeleiding motorboot varen bij jeugdzeilen/wedstrijden (van 12:00 tot 16:00)
7 april
8 april
 

Weekcursus jeugdzeilen CWO I & II & III (ZC-1)
Op inschrijfformulier aangeven voor welk diploma je gaat!!

10 t/m 14 juli

Weekcursus jeugdzeilen CWO I & II & III (ZC-2)

Op inschrijfformulier aangeven voor welk diploma je gaat!!

17 t/m 21 juli

Weekcursus jeugdzeilen CWO I & II & III (ZC-3)

Op inschrijfformulier aangeven voor welk diploma je gaat!!

geannuleerd

Weekcursus jeugdzeilen CWO I & II & III  (ZC-4)  
Op inschrijfformulier aangeven voor welk diploma je gaat!!

geannuleerd


Weekcursus jeugdzeilen CWO I & II & III (ZC-5) 
Op inschrijfformulier aangeven voor welk diploma je gaat!!
 

7 t/m 11 augustus

Weekcursus jeugdzeilen CWO I & II & III (ZC-6)
Op inschrijfformulier aangeven voor welk diploma je gaat!!

14 t/m 18 augustus


Zwaardboot/kielboot CWO jeugdcursus
(17:00 tot 20:00 uur)
 

nader te bepalen


Optiweekend
 
25 augustus  17.00 uur tot
26 augustus 17.00 uur

Opvolgtraining (alleen leden en aspirant-leden)

24 september en 1 oktober
(10 en 17 september zijn vervallen)

Cursustijden (tenzij anders vermeld): 9:00-16:00 uur. 
Aan het einde van de weekcursus wordt bij voldoende belangstelling voor cursisten en ouders een BBQ georganiseerd op vrijdagmiddag tussen 17.00 en 19.00.

Minimumleetijd: 8 jaar. Dit is een vuistregel. Van belang is dat de cursist die een CWO-cursus volgt moet kunnen lezen om de theoriestof te kunnen lezen en moet kunnen schrijven om het theorie-examen te kunnen maken. Verder moet de cursist fysiek in staat zijn om te kunnen zeilen. Een kind van 7 dat groot is voor de leetijd en al behoorlijk kan lezen en schrijven kan in overleg meedoen, een kind van 9 dat nog wat achterloopt beter niet. Neem bij twijfel gewoon even contact op.

Cursusprijzen seizoen 2017

Soort cursus

(aspirant-)Leden*

Niet leden

Gewenning Optimist

€ 30, -

€ 30, -

Voorjaars-/wedstrijdtraining zonder boothuur

€ 85, -

n.v.t.


Voorjaars-/wedstrijdtraining met boothuur
 
€ 130, - n.v.t.

Wedstrijdtheorie
 
€ 15, - incl 1 drankje per avond n.v.t.

Begeleiding motorboot varen bij jeugdzeilen/wedstrijden
 
€ 0, - € 10, - **

Weekcursus Jeugdzeilen eenmans beginners (CWO I)

€ 280, -

€ 320, -

Weekcursus Jeugdzeilen eenmans gevorderden (CWO II)

€ 305, -

€ 345, -


Weekcursus Jeugdzeilen eenmans gevorderden (CWO III)
 
€ 310, - € 350, -

Optionele BBQ vrijdagmiddag voor deelnemers weekcursus en familieleden***
 
€ 10, - € 10, -
Optiweekend € 30,- € 30,-

Opvolg-/najaarstraining (alleen mogelijk zonder boothuur)
 
€ 42, 50 n.v.t.

Jeugdcursus zwaardboot/kielboot
 
€ 305, - € 345, -

* Let op: het gaat om de cursist zelf, en niet om ouders, broers, zussen, opa's, oma's of andere familieleden
** Indien de begeleider zelf geen lid is (bijv. het kind is jeugdlid)
*** HIervoor krijgt u drie soorten vlees (waarbij wij de keuze maken uit bijvoorbeeld een hamburger, duitse braadworst, speklap, kippenpoot, saté of shaslick), een opgemaakte huzarensalade, fruitsalade, stokbrood, drie sausen (pindasaus, barbecuesaus en knoflooksaus) en friet. Kannen met limonade staan op tafel, andere drankjes zijn voor eigen rekening.

Iedereen die bij de ZWV Noord-Aa een weekcursus volgt en nog geen lid is, wordt automatisch voor de rest van het contributiejaar beschouwd als aspirant-lid. Dit houdt in dat je gebruik kunt maken van de mogelijkheid om een boot te huren, trainingen kunt volgen en deel kunt nemen aan wedstrijden. Bovendien betaal je bij inschrijving als lid in deze periode (dus  vóór 1 april van het volgende kalenderjaar) geen entreegeld.

Inschrijven?

Direct naar het inschrijfformulier!  Inschrijfformulier voor het Optiweekend.

Vragen?

Heeft u vragen over de vereniging of uw inschrijving dan kunt u ons als volgt bereiken:

Contact via e-mail.
 
Activiteiten
zondag 28 januari 2018
Clubhuis geopend winterseizoen
zondag 11 februari 2018
Clubhuis geopend winterseizoen
zondag 25 februari 2018
Clubhuis geopend winterseizoen
zondag 11 maart 2018
Clubhuis geopend winterseizoen
zondag 25 maart 2018
Clubhuis geopend winterseizoen
Kalender
Januari 2018
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Aangesloten bij
Banner
Banner