Home Opleidingen Volwassenenopleidingen

Introductiecursus kielboot

Voor volwassenen organiseren we de zogenaamde introductiecursus. In één dag maakt u kennis met zeilen, het hijsen en strijken van de zeilen, enkele knopen, etc. Aan het eind van de dag kunt u voor u zelf beslissen of een kielboot weekcursus iets voor u is om uw opleiding te vervolgen. Stuur een mail waarin u aangeeft met hoeveel personen u wilt komen en naar  welke data (in beginsel in de weekeinden) uw voorkeur uitgaat.


Kielboot cursus

Deze cursus duurt 5 weekenddagen (waar de theorie bij is inbegrepen) waarin u vertrouwd raakt met alles wat te maken heeft met het zeilen in een kielboot. Dit gebeurt, net als de introductiecursus, in stabiele kielboten (type Valk) waarin met maximaal drie collega-cursisten de kneepjes van het zeilen worden geleerd.  De cursus is zowel bedoeld voor mensen die willen leren zeilen als voor mensen die hun kennis van jaren geleden weer eens willen opfrissen. Het enige dat u voor deze cursus hoeft mee te nemen is waterdichte kleding (regen- of zeilpak). Uiteraard is bij deze cursus de lunch inbegrepen. Bij de indeling houden we zo veel mogelijk rekening met min of meer gelijke leeftijden. Tijdens deze cursus kunt u het CWO Kielboot I, II of III diploma behalen.

In de week van CW-2 (23 juli) hebben we één vaste cursusweek. We werken we niet met andere vooraf vastgestelde cursusdata. Ook werken we niet met minimale deelnemersaantallen. Flexibiliteit staat voorop. Daarom kunt u zich inschrijven door het sturen van mail waarin u aangeeft wat uw zeilervaring is of welke diploma u wilt gaan halen, met hoeveel personen u cursus wilt gaan volgen en welke data (in beginsel in de weekeinden) uw voorkeur hebben. Indien mogelijk combineren we cursisten in één boot om de prijs te drukken, als u daar geen behoefte aan heeft kunt u dat opgeven. Het inschrijfbureau neemt vervolgens contact met u op en samen stelt u een programma samen. Hieronder geven we een aantal richtprijzen weer, uitgaande van een vijfdaagse cursus. 
 

Begeleiding motorboot bij jeugdzeilen/wedstrijden

Diverse ouders willen graag de kinderen begeleiden die zonder trainers in de Opties varen. Bijvoorbeeld op de vrije woensdagmiddagen. Speciaal voor die ouders organiseert de vereniging  de training "Begeleiding motorboot bij jeugdzeilen/wedstrijden". U leert het vaarklaar maken, naar en bij een zeilboot varen, hulp verlenen en hoe de boot aan te leggen.

Wat wel en niet meenemen bij een cursus?

Voor de kielbootcursus is 1 set droge kleren voldoende. Verder is een handdoek noodzakelijk. Laarzen kunnen thuis blijven, tenzij u in het bezit bent van speciale zeillaarzen. 'Gewone' laarzen mogen absoluut NIET gedragen worden. Sportschoenen of bootschoenen met speciaal profiel zijn het beste. Afhankelijk van het weer verdient het aanbeveling om een regenpak of andere wind/water dichte kleding of juist zonnebrand crème mee te nemen. Ook een simpele zonnebril (met touwtje) kan zijn diensten bewijzen tijdens zonnige dagen. Water weerkaatst zonlicht waardoor men in veel gevallen een dubbele dosis zonlicht te verwerken krijgt. Op het water kan men in een paar uur ongemerkt lelijk verbranden. Een zwemvest wordt door de trainers aan de cursisten uitgereikt. Alle cursisten moeten uiteraard minimaal zwemdiploma A in hun bezit hebben.Cursusprijzen seizoen 2017

Soort cursus

Leden

Niet leden

Introductiecursus Kielboot (niet onder CWO-vlag)

€ 40, -

€ 40, -


Begeleiding motorboot bij jeugdzeilen/wedstrijden
Data: 8 april en 9 april 2017, 12:00 - 16:00 uur (de training is één van de twee dagen)
 
€ 0, - € 10, -*

Meerdaagse cursus Kielboot (prijs p.p.)

1 persoon € 380, -
2 personen € 305, -
3 personen € 230, -
 

1 persoon € 455 -
2 personen € 380, -
3 of meer personen € 305, -
 

* Indien de begeleider zelf geen lid is (bijv. het kind is jeugdlid)

Iedereen die bij de ZWV Noord-Aa een weekcursus volgt en nog geen lid is, wordt automatisch voor de rest van het contributiejaar beschouwd als aspirant-lid. Dit houdt in dat je gebruik kunt maken van de mogelijkheid om een boot te huren, trainingen kunt volgen en deel kunt nemen aan wedstrijden. Bovendien betaal je bij inschrijving als lid in deze periode (dus  vóór 1 april van het volgende kalenderjaar) geen entreegeld.

 

Cursustijden: 9.00 - 16.00 uur (kielboot); 12.00 - 16.00 uur (motorboot)

 

Vragen?

Heeft u vragen over de vereniging of uw inschrijving dan kunt u ons als volgt bereiken:

Contact inschrijfbureau: dit kan via e-mail, u wordt dan teruggemaild of gebeld.

 
Activiteiten
zaterdag 13 oktober 2018
Clubavond met AK Bluesband
zaterdag 27 oktober 2018
Jaarafsluiting 2018
zaterdag 3 november 2018
Boten uit het water - opschoondag
zondag 4 november 2018
Boten uit het water - opschoondag
vrijdag 9 november 2018
Clubhuis verhuurd
Kalender
Oktober 2018
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Aangesloten bij
Banner
Banner