Wedstrijden
Home Wedstrijden

Clubwedstrijden en overige wedstrijdevenementen

In 2017 zullen ook weer Clubwedstrijden gevaren worden op het Noord Aa. Naast een vast aantal Clubwedstrijden zal ook voor de wijk aan de Wetering op de Watersportdag (20 juni) een wedstrijd worden georganiseerd. Op 18 juni zal de Combi Rotterdam 2017 op onze club gevaren worden, één van de grootste jeugdzeilevenementen uit de regio. Indien er belangstelling is en met voldoende ondersteuning van vrijwilligers, willen we als vereniging de 24-uurs wedstrijd organiseren.

Wat is de 24-uurs / Wat is de 12-uurs?

De 24-uurs is een evenement waarbij verschillende teams 24 uur achtereenvolgend rondes varen op de Noord-Aa. Degene met het meest aantal gevaren rondes (na correctie van type boot) is de winnaar. Iedereen die mee wil varen is welkom zodat de strijd zo groot mogelijk is. Vorig jaar is wegens gebrek aan vrijwilligers een 12-uurs gevaren. Wilt u meer informatie of wilt u met een team meedoen informeer bij de wedstrijdcommissie.  Aangezien diverse clubleden een druk privé programma hebben, is de laatste jaren meer belangstelling voor een 12-uurs dan 24-uurs wedstrijd. De opzet is dezelfde, de zaterdagavond wordt een gezellige avond met om 0.00 zondagochtend de finish! SCHRIJF U HIER IN!

Wat is de Combi Rotterdam?

Combi Rotterdam is een serie van zeven open wedstrijddagen in de Internationale Jeugdklassen, die georganiseerd worden door een achttal watersportverenigingen in en rondom Rotterdam. Elke wedstrijd vindt op ander wedstrijdwater en op een andere datum plaats. Combi Rotterdam maakt deel uit van de landelijk actieve Combi wedstrijden die ook in andere regio’s in Nederland worden georganiseerd. Wilt u meer informatie over de Combi Rotterdam of wilt u meedoen informeer dan bij de vereniging, trainer of kijk op www.combirotterdam.nl

Wat zijn Clubwedstrijden en voor wie?

Clubwedstrijden zijn wedstrijden georganiseerd primair voor de leden. Zij kunnen gratis meedoen. Wedstrijdzeilervaring is niet noodzakelijk. Echter dien je wel aan bepaalde regels te houden, waarvoor wedstrijdbepalingen zijn opgesteld. Om leden wat verder wegwijs te brengen in het wedstrijdzeilen, zal de vereniging ook wat avonden organiseren die specifiek ingaan op wedstrijdzeilen, regels, startprocedure, etc. Ook tijdens de wedstrijden zelf staat de wedstrijdcommissie klaar om eventuele vragen te beantwoorden.
Ook niet-leden kunnen meedoen met de wedstrijd en zijn klassenorganisaties regelmatig te gast op de vereniging. Zij betalen € 5, - voor de organisatie van de wedstrijd en het gebruik van de faciliteiten. Afhankelijk van het aantal deelnemers zal er gevaren worden in 1 of meerdere klassen, waaronder de SW-klasse en de Optimistenklasse. Als je deelneemt als lid aan de Clubwedstrijden, ding je ook mee aan de Jaarprijs van de vereniging voor Clubwedstrijdzeiler van het jaar.

Wanneer zijn de Clubwedstrijden?

De Clubwedstrijden worden georganiseerd op een zondag. Zie voor de specifieke data, de wedstrijdkalender op deze website. Je kunt je alvast inschrijven voor de Clubwedstrijden door een mail te sturen naar de wedstrijd commissie, zodat de wedstrijd commissie vooraf al kan zien wie er mee willen gaan doen. Op de dag zelf kan je je inschrijving formaliseren op het inschrijfformulier. De inschrijving voor een Clubwedstrijd sluit op de dag zelf om 10.30 uur. Hierna zal de 1e start van manche 1 zo snel mogelijk plaatsvinden, planning daarbij is 11.00 uur. Er wordt ernaar gestreefd om in ieder geval vier manches te varen, waarbij in dat geval de slechtste manche vervalt, als aftrekmanche en de beste manches tellen voor de uitslag. De dag wordt afgesloten met de gebruikelijke prijsuitreiking.

Wedstrijdbepalingen

De wedstrijdbepalingen zijn hier in pdf te downloaden.
De regels voor de bepaling van het jaarklassement zijn hier te downloaden.

Wedstrijdwater & Banen

Het wedstrijdwater is uiteraard het Noord-aa te Zoetermeer. Afhankelijk van het weer en het soort evenement wordt er wel/niet gevaren met vaste banen en banenkaarten:

Er zijn 8 banen voor de verschillende windrichtingen. Elke baan heeft een letter. De baan wordt aangegeven op het startschip met een bord met daarop de letter van de baan. Bij het draaien van de wind kan een andere baan gevaren worden. De plaats van de merktekens (boeien) is te zien op de figuur. De banen zijn zoals aangegeven in de tabel.

De startlijn (S) ligt altijd loodrecht op de X-Boei (boven) boei. De X-boei (X)is de eerste boei die na het starten moet worden gerond of bb of sb. De X-boei kent geen vaste positie op de plas en is niet weergegeven op de banenkaart, maar is ter herkennen aan een afwijkende kleur of vorm dan de baanboeien 1 t/m 4 en ligt pal / loodrecht op de startlijn. Zie voor meer informatie de wedstrijdbepalingen. De Finish (F) ligt altijd voor het clubhuis. Verder is de startprocedure 5-4-1-START en zal het aantal keer dat een baan gevaren moet worden, worden aangegeven op het startschip met ronde bollen. Er zijn aparte banen voor Optimisten en voor de SW-klasse.

Afhankelijk van de windrichting zijn de wedstrijdbanen anders in het Noord-Aa gepositioneerd. Download hier de banenkaarten.

Van bovenstaande bepalingen kan worden afgeweken door het wedstrijdcomité indien nodig en worden deze als mededeling opgehangen op het bord. De wedstrijdbepalingen en banenkaart worden ook in het clubhuis opgehangen/beschikbaar gesteld.

 
Activiteiten
zaterdag 13 oktober 2018
Clubavond met AK Bluesband
zaterdag 27 oktober 2018
Jaarafsluiting 2018
zaterdag 3 november 2018
Boten uit het water - opschoondag
zondag 4 november 2018
Boten uit het water - opschoondag
vrijdag 9 november 2018
Clubhuis verhuurd
Kalender
Oktober 2018
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Aangesloten bij
Banner
Banner